Sok helyen lehet olvasni, hogy az emberek legfőbb kérdése a kriptovalutákkal kapcsolatban az, hogy miként lehet a virtuális érmékhez hozzájutni vagy ha már hozzájutottunk esetleg bányászat formájában akkor miként lehet „elkölteni”.

Hozzájutni nagyon sokféleképpen lehet de a legegyszerűbb, ha csoportba szedjük azt, hogy mégis miként és jelen bejegyzésben csak a hozzájutás fortélyairól beszélünk:

  • Vásárlás egyszerűen és gyorsan egy megbízható Magyar vállalkozáson keresztül, ezt nyújtja mindenki számára a CoinCash mely egy Magyar vállalkozás a honlapjuk elérhető: https://coincash.eu Fogunk részletesen írni is róluk a későbbiek során, itt egyszerű az adott napi árfolyamon lehet vásárolni Bitcoint (BTC) amit pillanatok alatt a Bitcoin Pénztárcánkba utalnak és onnantól fogva várhatunk az árfolyam emelkedésére, esetleg elkezdhetünk spekulálni egy tőzsdéhez hasonló, kereskedési platformon is,

  • Ilyen a tőzsdéhez nagyon hasonló kereskedési platform pl., a Cryptopia ahol játszi könnyedséggel válthatunk töménytelen mennyiségű kriptopénz között. A Cryptopia szolgáltatásáról is fogunk írni a jövőben.
  • Termék vagy Szolgáltatás értékesítése, esetleg Freelancer – távmunka ahol pl., Bitcoinban (BTC) fizet ki a megbízó.
  • Valamiféle termék eladása, ahol Bitcoint (BTC) vársz a vételár rendezésére.
  • Bányászat mely manapság már történhet egy mezei Androidos telefonon, tableten egy régi számítógépen (igaz nem túl hatékonyan) vagy egy hiper modern ASIC gépen, esetleg egy GPU RIG-en is. Az ASIC gépekről már korábban esett szó, de mindenképp érdemes velük foglalkozni mivel ezen célhardverek azok, amik „gazdaságos” és megbízható üzemet biztosítanak számunkra.
  • Bitcoin Bankkártya… Mert igen ilyen is van, még ha nem is olyan egyezerű hozzájutni. Itt az adott valutanem, jellemzően USA Dollár és a BTC aktuális árfolyama közötti váltás történik meg abban a pillanatban amikor is használatba vesszük az alapjaiba véve ugyanolyan MasterCard vagy Visa kártyát mint amit egy hazai bank is biztosít számunkra. Ezen kártyákra kaphatunk is Bitcoint és el is költhetjük egyszerre mivel alapvetően egy Bitcoin (BTC) Pénztárca (Wallet) a kiindulási pont, amihez a bankkártya mint fizikai fizetőeszköz csatlakozik. Erről is mindenképp írni fogunk a közeljövőben.

Hamarosan azonban számos olyan opcióval fog bővülni ez a lista, ami még szélesebb érdekeltségi kőr számára fogja biztosítani azt, hogy az általa nyújtott szolgáltatás, munka, bármi egyéb fizetsége Bitcoinban (BTC) történjen és történhessen.

A lehetőségek tárháza már a fenti pár példát alapul véve is korlátlan így manapság Bitcoinhoz jutni egyszerűbb, mint bárki gondolná. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezen opciók megismerése szükségesek ahhoz, hogy egyre szélesebb kőrben elfogadott és elfogadható legyen a Bitcoin (BTC) vagy bármely más kriptopénz is.