Most pár nappal a Bitmain Antminer X3-as CryptoNight algoritmust futtató ASIC gépének a beharangozása után egyre több helyen merülnek fel jogosan azok a felvetések, hogy az egész gépet kb., mikorra megérkezne hozzánk, egyből dobhatjuk ki a kukába. De miért? 😀 Azért mert itt a Monero (XMR) Hard Fork, amivel megpróbálnak ellenállni annak, hogy ezek a bányászgépek létjogosultságot szerezzenek az adott kriptopénz bányászatban. Mégis akkor miért van az, hogy a Monero Hard Fork kapcsán a hivatalos Monero (XMR) Twitter oldal (https://twitter.com/monerocurrency/status/964484507352141825) és bejelentése (https://getmonero.org/2018/02/11/PoW-change-and-key-reuse.html) arról tesz említést, hogy a MoneroV-nek semmilyen hivatalos köze nincs hozzájuk és nagyon szépen kérik a felhasználóikat, hogy óvatosan kezeljék a MoneroV (https://monerov.org) kezdeményezését mivel vélheőten átverés az egész.

A Monero || #xmr @monerocurrency hivatalos Twitter bejelentése.

Semmiképp sem szeretnék igazat tenni mert még túl frissek az információk, így szükséges lenne várni egy pár napot arra, hogy konkrétabban írhassak arról, hogy a MoneroV-re ténylegesen egy továbbfejlesztett utódként tekinthessünk vagy csak egy újabb átverésre, amivel egyre inkább csak aláássák a kripto-pénzekbe vetett hitét az embereknek.

Egy biztos! Érdemes fenntartással kezelni a MoneroV oldalát és az ott publikált információkat, mivel magától a Monero csapatától származó információk alapján nekik nem túl sok közük van ehhez az egészhez. Hitelesebb forrást ebből adódóan nehéz feladat lenne keresni.

Ami még fontos lehet! A Bitmain Antminer X3-as CryptoNight algoritmussal hasító ASIC gépét is fenntartásokkal kell kezelnünk a fentiek figyelembe vételével és arról se feledkezzünk meg, hogy a Monero (XMR) csapata elkötelezett arra, hogy ne engedje meg az ASIC gépek adta hihetetlen számítási teljesítmény-különbségek kialakulását. Ezt viszonylag egyszerűen és könnyen tudják befolyásolni, és sajnálatos módon (azok számára, akik beruháznak egy ilyen gépbe) pillanatok alatt tudják használhatatlanná tenni egy-egy ilyen gép képességeit.

Nehéz most dönteni, hogy akkor mi legyen. Rendeljek Bitmain Antminer X3-as CryptoNight algoritmuson 220 KH/s-el hasító gépet 3 millióért, vagy inkább vásároljak be AMD EPYC™ processzorokból? Esetleg vásároljak be Monero (XMR)-ból, hogy ha jön a MoneroV (XMV) akkor megtízszerezzem a megvásárolt Monero mennyiségemet? Vagy menjek el OKJ hacker képzésre és az ott megszerzett tudomásommal a saját CoinHive Scriptemet integráljam a legolvasottabb oldalakra? 😀

Jó kérdés, de én most egyiket se tenném! Az a legbiztosabb lépés jelen pillanatban az, hogy ha nem is lépünk, így semmiképp sem fogunk tudni elcsúszni. Igaz így lehetőséget sem adunk magunknak, hogy egy XMR vagy XMV érmékkel teli termet alakítsunk ki és beleugorhassun, Dagobert bácsi módira. 😀 Most inkább olvassuk el mennyi pénz van abban a bizonyos kacsa széfben: https://index.hu/tudomany/brittudosok/2012/04/24/mennyi_penze_van_dagobert_bacsinak