Szeretném felhívni minden kedves olvasó figyelmét arra, hogy most az Electroneum (ETN), Windows alapú számítógépen futtatható Electroneum Pool Miner nevezetű alkalmazás kerül bemutatásra. Jelen pillanatban az alkalmazás az 1.2 Béta verziónál tart, így a programképek is erről a változatról készülnek.

Figyelem! A letöbb vírusírtó és az alap Windows Defender program is vírusként jelöli meg a letöltött programot, sőt a legtöbb böngésző is figyelmeztet arra, hogy itt veszélyes fájl letöltésére készülünk. Sajnos a legtöbb esetben bármely ilyen és ehhez hasonló alkalmazás használata, letöltése során kapunk figyelmeztetést, hogy itt valami nincs rendben. Ezért kérek mindenkit az ilyen új alkalmazásokat egy elszeparált, vagy virtuális gépen próbálja ki! Ne azon a gépen, aminek az esetleges vírusfertőzése károkat okozhat a gépen tárolt adatokban.

Az első lépés az Electroneum főoldalának a felkeresése: https://electroneum.com itt a menüsorból válasszuk ki a Downloads menüpontot mely közvetlen hozzáférést biztosít a https://downloads.electroneum.com oldalhoz, ahol több fontos információt is találunk ahhoz, hogy más programokat miként kell beállítanunk.

Azonban mi jelen esetben maradjunk a Beginner’s Pool Mining Software letöltésénél. Amint ezzel megvagyunk elkezdődik a telepítés. A telepítés befejezését követően az asztalon már helyet is kap az Electroneum Pool Miner alkalmazás parancsikonja.

Mielőtt azonban megnyitnánk az alkalmazást kettő fontos dolgot kell figyelembe vennünk:

  • Szükséges, hogy rendelkezzünk egy Electroneum (ETN) Wallet címmel, ha ez még nincs úgy gyorsan regisztráljunk egy fiókot a cím beszerzéséhez: https://my.electroneum.com/register
    • A regisztrációhoz valós email címet, telefonszámot, biztonsági email címet és egy jól megjegyezhető 5 számjegyű PIN Kódot adjunk meg. Vegyük figyelembe, hogy ezek az adatok megadása szavatolja a Electroneum (ETN) Pénztárcánk biztonságát.
  • Bányász társulat választása is szükséges mivel önmagában a „gyári program” is megkövetel egy önállóan, a saját igényeinknek megfelelő Bányász társulat kiválasztását az alábbi címről: https://github.com/electroneum/electroneum-pool#pools-using-this-software

Jelenleg az aktuális állapot szerinti lista mely a GitHub-on is megtalálható a fenti címen az alábbi:

A fenti listából bármely Pool választható az egyedi preferenciák és követelmények figyelembe vételével. Én a beállításhoz a ProxPool t választottam: http://etn.proxpool.com Kezdésnek szerintem teljesen jó és mivel viszonylag sokan vannak így a kifizetés is gyakoribb, mint a kevesebb felhasználós Pool szerverek esetében. Bár ebbe most ne menjünk bele, valamivel ki kell próbálni ez a lényeg, ha nem tetszik nyugodtan válassz másikat.

Az oldalon a Getting Started részre kattintva http://etn.proxpool.com/#getting_started láthatjuk is a szükséges címet: Mining Pool Address: etn-pool.proxpool.com

Hardverünknek megfelelően válasszunk portot, a bemutató programhoz mivel nem egy bivaly gépen futtatom, elegendő az 3333 avagy alap teljesítményű gépekre szánt port választása. Ebből következően már meg is van a pontos cím, amit be kell majd illesztenünk vagy épp írnunk a letöltött és most elindított programba: stratum+tcp://etn-pool.proxpool.com:3333

Értelemszerűen pedig a megnyitott program Your ETN Wallet Address-hez írjuk be a saját Electroneum (ETN) Pénztárcánk címét, az alatta lévő Pool URL-hez pedig a fenti címet azaz: stratum+tcp://etn-pool.proxpool.com:3333, a # of Threads-nál pedig azt tudjuk beállítani, hogy hány szálon dolgoztassa a processzorunkat a program. Itt elegendő a fizikai magok számát megadni nem érdemes pl., egy kétmagos négyszálas processzor esetében 4-re állítani, elegendő a 2, persze állíthatjuk 4-re de vélhetően semmivel sem lesz gyorsabb, ellenben sokkal jobban belassítja a gépet így nehézkes lesz vele mást csinálni a bányászat közben. Nem maradt más, mint kattintás a Start Mining gomba és már indul is a bányászat és termeljük a számlánkra az Electroneum (ETN) érméket.

 

Ennyire egyszerű… Az alap programmal mindenféle extra beállítás, GPU (Videókártya) bevonása nélkül természetesen. Ha kérdésed van a hozzászólások között bátran tessék leírni, válaszolni fogunk.