Az Electroneum (ETN) oldalán közvetlen a nyitóképernyőn fogad minket a hír, hogy bizony ez egy a Minergate alkalmazáshoz hasonlóan az Android és iOS tulajdonosok számára is kínál (majd) Mobil bányászati lehetőséget.

Jelen pillanatban azonban hiába van fenn az oldalon az Android elérhetősége és hiába lehet letölteni a programot a mobil bányászás, mint funkció még nem elérhető. Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy az iOS Developer (fejlesztői) szolgáltatásának szigorúbb feltételei miatt, és a háttérben való alkalmazás futtatási nehézségek miatt az iOS azaz az Apple iPhone, iPad készülékein egyszerűen soha nem is fog futni a Telefonos bányászati lehetőség. Természetesen jelenleg is vannak olyan alkalmazások, amik képesek kihasználni a telefonokban rejlő gigantikus erőt, azonban aktív hűtés nélkül sajnos ezekkel a készülékekkel nagyon alacsony 5-40 Hash/s arány érhető el. Azt már tényleg csak halkan megjegyezve, hogy az okostelefonok azért nem épp erre vannak kitalálva, hogy maximum teljesítményen üzemeljenek folyamatosan.

Az aktuális állapot szerint az alkalmazás Android készülékekre azonnal letölthető és belépést követően, az email címünk a jelszó és a regisztrációnál megadott 5 jegyű PIN kódunk segítségével be tudunk lépni és láthatjuk az egyenlegünket.

Ez mellett választhatunk jó-pár nyelv közül, azonban sajnos a Magyar még nem elérhető náluk így marad az angol vagy a német nyelv. Az Android alkalmazás jelen pillanatban a 2.0.6-os verziószámnál tart.

Érdekesség, hogy az Androidos mobil Electronum (ETN) alkalmazásban van egy ajánlási lehetőség (Electronum Referral kód) is arra vonatkozóan, hogy ha valakit meg szeretnénk hívni a rendszerbe, akkor valamiféle jutalmat kapunk, azonban ez a rész még vagy nincs kidolgozva megfelelően vagy nem működik jól. Információ is kevés van még róla, de ígéretesnek tűnik, hogy legalább van ilyen lehetőségünk.

Az alkalmazás kezelése egyszerű a felület letisztult, én úgy gondolom, hogy tisztességesen össze van rakva, feltéve ha ez egy egyszerű mezei kriptopénztárcára elmondható. A kezelésével véleményem szerint senkinek sem lesz gondja, egyszerű csak legyen nagyszerű is.

Az alkalmazás a Google Play áruházban elérhető és azonnal telepíthető: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.electroneum.mobile