Sajnálatos módon több értesülést is kaptam, miszerint a Mineroo.IO oldal annak ellenére, hogy korábban az ASIC Miner Value oldalán is biztonságos partnerként került feltüntetésre, mégiscsak egy csaló oldal, aki az emberek megkárosítására és nem kiszolgálására jött csak létre.

Az mellett, hogy sajnos a Bitcoin múltja is gyakorta volt hangos attól, hogy ezt az egész blokkláncos történetet a csalók használják csak igazán és óvakodj idegen ettől a kárhozattól, ami rád vár. Ez mellett mégiscsak léteznek becsületes emberek és partnerek is akikkel gond nélkül lehet üzletelni, küldeni fogadni coinokat, de sajnos a Mineroo.IO nem pont erről híres.

A Mineroo.IO fizetési szolgáltatója a CoinBase így nyilvánvaló lenne, hogy valamilyen módon azonosított vállalatról van szó és nem valami kamu oldalról, ami egy bizonyos címre várja a coinokat amiket aztán bármiféle ellenszolgáltatás nélkül azonnal tovább küld és megpróbál elrejteni a világ elől, majd valami csaló féreg valahol valós pénzre váltja és Jacht-ot vásárol belőle.

Különössé az ügyet leginkább az teszi, hogy én is részese lehettem ennek a nagyszerűen körvonalazott árverésnek annak ellenére, hogy úgy éreztem kellőképp megbizonyosodtam tavaly év decemberében, hogy itt semmi gond nem lesz. Hiába szerepelt az oldal az ASIC Miner Value (https://www.asicminervalue.com) által megbízhatónak tekinthető listán, mégsem kaptam semmit sem az elküldött coinjaimért cserébe.

Az ügyfélszolgálatukkal hiába leveleztem egy bizonyos María José Mesa Martín-al csak hazugságokba fulladt a levelezés így szükséges volt felkeresni a CoinBase PRO ügyfélszolgálatát akik a fizetési felületet biztosították a csalóknak és a Spanyol rendőrséget is akiktől várom a válaszüzenetet, hogy mégis mi várható a jövőre vonatkozólag.