UPDATE 2019: CSALÓK VOLTAK EZEK IS!

A Csíkszeredai fejlesztőcsapat állítása szerint a Korona lesz az-az első olyan kriptopénz amit a való életben a mindennapokban való vásárlásokra is használni fogunk majd. Ez egy nagyon szép vízió, azonban nagyon oda kell arra figyelnünk, hogy ahhoz képest, hogy jelenleg a Bitcoint mennyien fogadják el mégsem nevezhető mindennapi jelenségnek vagy cselekedetnek az, hogy vele fizessünk bárhol is.

Most akkor erre lenne válasz az Erdélyi kriptopénz a Korona? A fejlesztők szerint igen, azonban a valóság és az elképzelések gyakorta nem állnak összhangban egymással. De ez majd úgyis idővel megválaszolásra fog kerülni a piac és a felhasználók részéről.

Azurák Csaba műsorvezető TV2-es műsorában Bustya Attila nyilatkozata szerint az emberek és a befektetők megpróbálnak áttérni az atcoinokra mint amilyen a Korona is lesz és a jövőben nem pont a Botcoin fogják preferálni hanem az ilyen jellegű kripto pénzeket. Ebben van is reális valóságtartalom hisz a Bitcoin inkább egy hosszú távú befektetési eszköz és a „nagyvadak” játékszere lesz idővel mintsem hétköznapi fizetési platform.

Többek között szó esik arról is, hogy a Koronával majd szolgáltatásokat és termékeket is tudunk nap mint nap vásárolni, könnyedén és gyorsan. Sajnos a tranzakciós díjjakról nem esik szó, pedig ha mindennapi vásárlásról lesz szó a későbbiekben akkor erre is okvetlen ki kellene térni, hogy mégis mennyiért tudunk majd vásárolni vele.

A Korona értékének Bustya Attila a piaci kínálat és keresletet együtthatóját tartja, ezt nevezi a Korona fedezetének. Ez lényegében rendben van, azonban a valós értéke mégis túlmutat azon, hogy valaki elkezdje venni és eladni csak úgy a nagyvilágban egy adott kriptopénzt.

Azonban szó esett arról is, hogy a közgazdasággal foglalkozó társtagok sok tárgyalást folytatnak arra vonatkozólag, hogy ennek a fedezete nagyvonalakban leírva kb., az elérhető elfogadóhelyek és elkölthető mennyiség köré csoportosuljon. Figyelembe véve az odalukon felfedezhető partnereket és különös tekintettel az amúgy is viharos médiavisszhangot kavaró Csíki-Sört akár valós potencia is lehet abban, hogy ha ők min elfogadó partnerek ebbe a dologba beleállnak akkor ez egy nagyon komoly potenciával rendelkező kvázi „italfogyasztó” réteget tud bevonzani a sörözés útján. Akár ez is adhatja a Korona jövőbeni értékét, azonban mint itthon minden úgy a jövedéki adó kérdése és a számos adózási kiskapu szándékos ellehetetlenítés és hasonlók miatt nem lesz ez olyan könnyű út, mint elsőre tűnik.

Veszek vagy nem veszek, ez itt a kérdés!

Igen! Figyelembe véve azt, hogy Erdélyi kezdeményezés és ténylegesen az oldalukon felsorolt partnerek adnak valamiféle bizalomérzetet, hogy igenis most itt az idő, ez az egész Korona kriptopénz kezdeményezés itt van a szomszédunkban, és ha egyszer mi is akarni fogunk valami hasonlót akkor igenis tenni kell azért, hogy valami elindulhasson itt a Kárpát medencében is, ha már mindenki mindig arra hivatkozik, hogy jaa…, jaaa…, a Bitcon megint valami Amerikai izé… Akkor most itt az idő tegyünk azért, hogy nekünk is lehessen a jövőben valami saját független pénzünk, ehhez pedig nem kihagyható állomás az Erdélyi Korona sem. Véletlen sem szeretném Székely Vegán nevével reklámozni a Koronát de vélhetően az Erdélyi Korona hallatán rá is asszociálni fognak hisz ő az aki talán a legelsők között kezdett a kriptopénzekkel foglalkozni. Aztán innentől mindenki döntse el, hogy részt kíván -e venni ebben az új kezdeményezésben az elsők között, az ICO keretein belül vagy vár egy kicsit még arra, hogy lépjen.

Az ICO-ra való regisztrációhoz mindösszesen egy email címre és pár személyes adat és egy jelszó megadására van csak szükség és már vérhatjuk is az ICO indulását. A vásárláshoz pedig egy ERC20 kompatibilis Ethereum pénztárcára lesz csak szükségünk.

Regisztráció: http://bit.ly/2pnCeAC

Személy szerint három különböző technikára épülő tárcát ajánlanék, amik ERC20 kompatibilisek:

Kezdők számára a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az ERC20 kompatibilis Ethereum tárca létrehozásának a MetaMask alkalmazását mondanám, és mivel ez egy mélyen a Chrome böngészőbe beépülő bővítmény így a biztonsága is fokozott más megoldásokhoz képest. Persze ez sem bolondbiztos és nem garantál 100% védelmet de ha tartjuk a játékszabályokat nem lesz gondunk vele.