Nehéz lenne konkrét szavakat találni arra, hogy mi van most január végén mivel minden piros, azaz minden, ami tőzsde vagy bármi köze is van a tőzsdéhez mínuszban van. Sajnos a kriptovaluták is megérzik ezt hiszen egy nap alatt azaz 2018. január 30. – 2018. január 31. hajnal között az előző napi 12.000 USD feletti Bitcoin (BTC) értéke jelen pillanatban 10.000 USD alatt van 100 USD-vel.

Egy nap alatt több mint 2.000 USD minusz… Nem jó hír, nagyon nem…

Nagyon lehet érezni, hogy az új év első hónapja már el is telt de a decemberi tündöklést követően a Bitcoin nagyon nehezen akar magához térni. Szerencsére azért még magánál van de ha a bányászokat nézzük akkor jelen pillanatban fogcsikorgató helyzet kezd kialakulóban lenni.

A bányászat nehéz a blokkjutalom már csak fele a kezdetinek és még ilyen apróságok szaporítják az ősz hajszálak számát, mint a hihetetlen módon ingadozó árfolyam. Egy nap alatt több mint 2.000 USD sok. Igaz, ha azt vesszük alapul, hogy a decemberi csúcshoz képest lassan fele annyit ér egy Bitcoin (BTC) akkor nem is annyira vészes, de semmiképp sem megnyugtató.

Mielőtt egyébként a Bitcoint a pokolba kívánó tábor heves tapsikolásba fognának, azért jegyezzük meg, hogy az USD, EUR és egyéb valuták is szárnyalnak lefelé, így annyira nem meglepő, hogy a „nagyok” vagyis az aranyfedezettel rendelkező szabályozott valuták esése is keményen letudja rántani majdhogynem az összes digitális kriptovalutát.

Az adott heti mélypont is január végére következett be…

Jelen pillanatban én is aggódok azonban mint mondani szokás ha nem a gyerek iskolai menzapénzét tettük a Bitcoinba, annyira nagy baj még akkor sem lehet ha 0-ára esne vissza. De ez a rosszkedv helyett inkább arra gondoljunk, hogy egyszer, ha 100.000 USD-t fog érni akkor gazdagok leszünk! Vagy ugrik minden és öröm lesz 10.000 Bitcoinért nekünk is rendelni egy pizzát, nem kettőt csak egyet (infláció). 😀