Egy újabb fantom altcin aminek a kukában lenne a helye, vagy valami új kezdet a kripto-valuták között amire érdemes lehet odafigyelni? Szerintem igen, érdemes lehet odafigyelni rá, hisz az Anglia kötődése és a mellé álló vállalkozások adhatnak egy kis bizalmat iránta, még akkor is ha alig tudunk róla valamit is.

Az alapötlet miszerint a mobilon elérhető játékos tábor és a szerencsejátékosokra célzó Electroneum (ETN), a CryptoNight algoritmust használó viszonylag új kriptovaluta. Miért is nevezem újnak? Az új Brit vagy nevezzük Angliai kriptovalutának, az Electroneum 2017. szeptember 14.-én az ICO (Initial Coin Offering) keretében indult világhódító útjára.

Ekkortól stagnálható az első tokenek megvásárlásának a kezdete, ahol elég jelentős mennyiségű „pénz” de helyesebben mondva Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) digitális pénz folyt be az alábbiak szerint:

 • Regisztrált felhasználók száma, akik az első tokenekhez hozzájuthattak:
  • 424.629
 • Tokenek vásárlására fordított Ethereum (ETH) mennyisége:
  • 42.058,31 (ETH)
  • Mely jelen (2018.01.29) árfolyamon számolva +- 50.825.000 USD, ami Magyar Forintban kb. +- 12.706.250.000 Ft vagyis majdhogynem 13 milliárd Forint.
 • Tokenek vásárlására fordított Bitcoin (BTC) mennyisége:
  • 4.872.16 (BTC)
  • Mely jelen (2018.01.29) árfolyamon számolva +- 56.116.000 USD, ami Magyar Forintban kb. +- 14.029.000.000Ft vagyis több mint 14 milliárd Forint.

Az ICO-t követően nem sokkal később az oldalt hacker támadás érte, így a befektetők legnagyobb döbbenetére, arra lehettek figyelmesek, hogy se az oldalt nem tudják elérni, se a számláikhoz nem tudnak hozzáférni. Ez felettébb kellemetlen lehet abban a pillanatban, amikor is ráeszmél az ember arra, hogy a befektetett pénze, ebben a pillanatban el is tűnt.

Közben azért rendeződtek a dolgok így az Electroneum oldala újra elérhetővé vált, a számlákat újra használatba lehetett venni és a támadást követően egyben az Electroneum http://electroneum.com  egy új és biztonságosabb honlappal jelentkezett.

Jelenleg az Electroneum főoldalán a kereskedések között egy biztos pont van a Cryptopia https://www.cryptopia.co.nz ahol lehet venni is és eladni is az új valutát, azonban bizakodásra adhat okot az alábbi lista megléte is a nagyobb egyben komplexebb kereskedések felé való integráció révén:

Komoly nevek-márkák melyeknél, ha megjelenik az Electroneum akkor fogja igazán lendületét venni ez az új Angol kripto-pénz. Addig sem érdemes tétlenül ülni és várni arra, hogy na majd, ha már tényleg látszik, hogy felfele ível az Electroneum árfolyama majd akkor beszállok a kereskedésbe vagy épp a bányászatba.

Az adatok forrása a CryptoCompare: https://www.cryptocompare.com/coins/etn/overview/BTC

A fenti diagram szerint még nem igazán talált magára az Electroneum azonban épp most adott az alkalom arra, hogy egy-két vagy egy-kétszáz esetleg pár ezer Electroneum (ETN) érmére szert tegyünk. Azonban azt mindenképp érdemes lesz figyelni, hogy a Brexit milyen hatással fog lenni rá.

Nem lenne értelme jobban belefolyni és mélyebb elemezgetésekbe bocsátkozni jelen pillanatban, egy próbát mindenképp megér, hisz figyelembe véve azt hogy az Anglia sajtó is kezdi felkapni az Electroneum-ot, mindenképp bíztató.

Folytatni fogjuk az Electroneum boncolgatását, elképzelt forgatókönyvekkel és számos csináld magad útmutatóval is.

 

Figyelem!!! Az oldalon közölt információk nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak, így se a cikk szerzője se az oldal közreműködői semmiféle felelősséget nem tudnak vállalni az esetleges veszteségek miatt. A cikk szerzője a saját tapasztalatait és információit próbálja megosztani az olvasóval. A digitális pénzek azaz kriptovaluták szabályozatlansága miatt szándékos visszaélések is lehetnek a kibocsátók részéről amire jelen pillanatban nem lehet egyszerűen rálátni, ezt mindenképp figyelembe kell venni annak, aki bármiféle befektetésre adja a fejét, legyen ez pár virtuális érme vásárlása, vagy bányászatra elhasznált energia, hardverköltség és stb… Kérjük mindenképp mérlegeljen és önálló módon döntsön, csak és kizárólag olyan pénzt fektessen be mely hiánya nem okoz semmiféle gondot Önnek, családjának!