Az ASIC Miner (bányász) gépek egyrészről sokat fogyasztanak, hangosak és még rengeteg hőt is termelnek. Milyen megoldás kínálkozik arra, hogy kedvező körülmények között üzemeltethessünk, ahol arra legalább nem kell energiát fordítanunk, hogy a hűtést megoldjuk.

Erre kínál kézenfekvő megoldást egy olyan csapat, akik már kipróbálták, hogy milyen egy volt szovjet katonai bunkert Bitcoin bányászfarmmá változtatni, ami tőlünk kb., 4.400 Km-re található Kazahsztánban a térkép szerint Kurty (Курты) (https://www.google.hu/maps/place/Kurty,+Kazahszt%C3%A1n/@43.8830652,76.3156501,4141m/)  környékén, amiről személy szerint én soha nem is hallottam de hát itt az idő felfedezni a világot.

A csapat alapötlete nem rossz miszerint az amúgy is energiaigényes gépeknek legalább a hűtésére fordított energiaköltséget ha megspórolják, feltételezhetően kevesebb műszaki hibával és kedvezőbb üzemeltetési (energia bekerülési) költséggel számolhatnak.

A barlangban mindenütt 10-12 C° van, ami „passzív” hűtést biztosít a hőtermelésben jeleskedő ASIC gépek számára. Ami értékelendő az ötletben, hogy egyre inkább az új dolgok felfedezésére koncentrálnak az üzemeltetők is akik bérleti reményekkel adják el HASH teljesítményüket a felhasználók részére.

Az oldalon elérhető egy kalkulátor is ami szerint pár kiragadott példával élve pl., 100 USD dollárnyi befektetéssel akár 415%-os éves ROI mellett 3 év alatt akár a 2.000 USD dollárnyi hozammal is számolhatunk 100 dollárnyi befektetésünkkel.

Ami azt illeti, én egy kicsit eltúlzónak tartom az éves szinten profitálandó 415%-os hozamot, különösképp figyelembe véve a piacon tapasztalható gépek számítási kapacitásának folyamatos emelkedését és fejlődését. Mivel sajnos az oldalon arról nem sok infó van, hogy milyen léptekkel kívánják az egyre inkább csak növekvő számítási kapacitásigényt kielégíteni.

Az ötlet megvalósításához keresnek jelen pillanatban újabb befektetőket, akik sávosan minél előbb áldoznak minimum 100 USA dollárt az üzletben annál nagyobb százalékú plusz juttatást kapnak, jelenleg ez 50% mely az idő és a hetek előrehaladtával folyamatosan csökkenni fog. Az ICO szerinti 13,5 millió dollárnyi célhoz képest 437.321$ tartanak. Így bőven van még esély az elsők között valamiben bízni hátha teljesíti azt, amit ígér.

Rizikós az ígéret és szerintem túlzás is azonban, ha kb., az első fél évben visszakapjuk a befektetésünket akkor talán egy próbát megér, hisz ez nem egy újabb kétes altcoin hanem egy olyan szolgáltatás amire szükség van és egyre inkább szükség lesz a kriptopiac bővülésével.

Bővebb információért látogass el az Ice Rock Mining (https://icerockmining.io) hivatalos oldalára, ahol az aktuális ICO részleteit is jobban meg lehet ismerni és a kalkulátorral is szabad játszadozhatunk.

 

Figyelem! Az oldalon közölt információk nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak, így se a cikk szerzője se az oldal közreműködői semmiféle felelősséget nem tudnak vállalni az esetleges veszteségek miatt. A cikk szerzője a saját tapasztalatait és információit próbálja megosztani az olvasóval. A digitális pénzek azaz kriptovaluták szabályozatlansága miatt szándékos visszaélések is lehetnek a kibocsátók részéről amire jelen pillanatban nem lehet egyszerűen rálátni, ezt mindenképp figyelembe kell venni annak, aki bármiféle befektetésre adja a fejét, legyen ez pár virtuális érme vásárlása, vagy bányászatra elhasznált energia, hardverköltség és stb… Kérjük mindenképp mérlegeljen és önálló módon döntsön, csak és kizárólag olyan pénzt fektessen be mely hiánya nem okoz semmiféle gondot Önnek, családjának!