Sok helyen újra felreppent a hír, hogy 2018. február 19.-én kezdődik az SHA256-os vagyis a Bitcoinból jobban megismert algoritmusára épülő új kriptovaluta mely ígéretes lenne, ha valóság lenne, de nem az. Charlie Lee az LTC Twitter oldalán is megerősítette, hogy a Litecoin Cash (LCC) egy átverés és nem valódi Fork hanem egy egyszerű GitHub klón, amivel jobb vigyázni. Befektetni pedig semmiképp sem érdemes.

Az ötlet önmagában érdekes lehetne hisz jó tulajdonságokkal rendelkezik az ismertetője szerint a Litecoin Cash (LCC), arról már nem is beszélve, hogy az SHA256-os algoritmus okán nagyon sok ASIC bányászgépet is át lehetne ugrasztani a Litecoin Cash (LCC) bányászatára.

Az https://twitter.com/ltccash oldalon található kettő darab bejegyzés sem ad okoz a bizakodásra, valamint a https://cryptocurrencytalk.com/topic/87483-ann-ico-litecoin-cash-litecoin-hard-fork-ico/ oldalon található ismertetőt valami Latoshi csávóka írta aki vélhetően a Bitcoin „felfedezője” (akiről még a mai napig sem tudjuk, hogy ki ő, egyáltalán személy vagy csoport, vagy esetleg ufó?) után akart valami jópofa hasonlatos nevet választani. A Magyar kriptopénzes arc meg majd a MagyarOSHI lesz vagy mi? Röhej… 😀

Az ismertetőben szereplő https://www.lcash.org oldal sem igazán van a heéyzet magaslatán hisz semmi sem jön be. De mindegy is jobban tesszük ha gyorsan kiverjük a fejünkből a Litecoin Cash (LCC) mert ez egy átverés, se több se kevesebb.