Eljött ez a nap is, 2017.02.06.-án délelőtt 9:00 óra környékén egy Bitcoin +- 6 ezer USA dollárt ér a piacon. Nem is olyan régen decemberben még 19.500 dollár környékén volt az árfolyam, azóta meredek zuhanásban van, de ennyire rossz a helyzet?

A lufi kipukkanni látszott már akkor, amikor meredeken zuhant a Bitcoin ára január első felében majd a másodikban is sőt a hó végére sem lett jobb a helyzet, és az igazságot megvallva azóta is egyre mélyebb pontra kerül az árfolyam.

Bányászat szempontjából azonban irreleváns az árfolyammal foglalkozni mivel a hardver ugyanannyi mennyiségű Bitcoint (BTC) tud bányászni csak épp az értéke lassan eljut odáig, hogy semmit sem ér. Én is ezzel nyugtatom saját magamat, hogy amennyit beleinvesztáltam eddig ebbe a virtuális játékpénzbe, a végén még egy pizzát sem fogok tudni kapni érte majd mire eljutunk odáig, hogy egy Bitcoin egyenlő értékkel lesz 1 USA dollárral…

Nem tudom hol a lejtő vége, a grafikonon jól látszik, hogy a novemberi szint környékére érkeztünk meg de, azért annyira nem rózsás a helyzet hisz ok, hogy megérkeztünk de azért valamiféle előrelépést illene felmutatni nem épp alul múlni a novemberi átlagot a jelenlegi árfolyamnak.

Most örülhet a sok hencegő, hogy na rácsesztetek, de hát van ez így az ingatlanpiaccal is, a használtautókkal is és számos egyéb területen is érvényesíti a hatását ez a negatív szemlélet, és a hivatalos aranyfedezettel rendelkező valuták és egyéb részvények sincsenek épp túl fényes helyzetben jelen pillanatban.

Bányászok! Már az áramdíjra való sincs meg, úgyhogy kitartás vagy mielőbb adjátok el a cuccot ameddig még ér valamit!