A januári rémhíreket követően, aki azt gondolta, hogy februárban nem lesz semmi izgalom, annak most itt van a 19,5 ezer USD-ről jelen pillanatban 7,5 ezer USD felé leamortizálódó Bitcoin (BTC), ami mit ne mondjunk a november közepe-vége környékén regisztrált árfolyamot tükrözi.

Sajnos a többi altcoin sem szerepel túl fényesen hisz majdhogynem a piac 99%-a kőkemény lejtmenetben van. Ettől függetlenül bízunk abban, hogy a hirtelen sok pénzt bedobó majd most nagyon gyorsan visszakozó emberkék eltűnését követően rendeződni fog a piac és a Bitcoin árfolyama is.

Sajnos nem tett jót az árfolyamnak a Mark Zuckerberg féle felhördülés sem miszerint se ICO, se semmiféle kriptopénz reklám vagy bármi hasonló nem jelenthet meg az elkövetkezendő időkben a facebookon. Ezt nem teljesen értjük miért van így, hisz Mark Zuckerberg sok olyan dologban hitt amiért hülyének nézhették azokban az időkben így jelen esetben egy nagyon okos húzással olyan mennyiségű Bitcoinhoz juthatna a Facebookon keresztül, amiről az átlagember még csak álmodni sem merne. Mégis most úgy tűnik a dollár körül forog minden és a hirdetők kénye kedve szerinti ugrálásnak kell jelen pillanatban megfelelnie, ami úgy tűnik jelen pillanatban erősebb, mint a Bitcoin.

A másik, hogy Kínai is bekeményít és felhúzza a Kínai nagy falat a Bitcoin és a Tőzsdék köré és próbálja az előnyt, a gyors viszonylag kedvező árú és olcsó pénzkijuttatási módot visszatartani vagy legalábbis a nagyfal keretein belül tartani. Ez mellett hír volt még az is, hogy a bányászfarmokat sem engedi üzemelni tovább és számos cukisággal riogatja saját lakosait és mindenki mást is.

De inkább fogjuk ezeket a lépéseket fel annak, hogy jelen pillanatban a Bitcoin és részben a többi altcoin is megmutatta azt amiért is létrejöttek, a függetlenséget és azt, hogy igenis nagyon komoly szereplő tud lenni a felhasználók szabad akarata. Azonban sajnos a kormányok és hatalmak újra megpróbálnak minket a földbe döngölni, mondván egyetlen kutya sem fog Bitcoinnal játszadozni ameddig én és a mocskos aranyfedezettel biztosított szutykos, koszos gyűrött bankjegyeim a királyok a hazai pályán.

Pedig sokkal jobban ki kellene most saját magunkért és a saját akaratunkért állni és nem hagyni, hogy egy idióta a karosszékben vagy a kiskirályság tetején ülve döntsön ennyi millió ember ellen. Igaz vannak és lesznek is bűnözők, akik épp majd próbálják kijátszania rendszert, átverni az embereket. De majd akkor mondja valaki, hogy a Bitcoin nem versenyképes az USA dollárral vagy az Euróval szemben, ha ezekkel az állítólagos aranyfedezettel rendelkező gyártási áron kb., 20-25 Ft-os díjjal készülő nyomott bankjegyekkel már egy embert sem tudnak átverni…